Rețete Pascale

Pizza de casa



Pizza de casa

Aceasta e reteta mea de pizza de casa. Imi place faptul ca la aceasta activitate participa toata familia.
Acest tip de aluat poate fi utilizat si pentru prepararea placintelor si tartelor.

Ingrediente:
pentru aluat:
faina cat cuprinde (aprox 500 g);
1 cub mic de drojdie (25 g);
3 linguri ulei de masline;
400 ml apa calduta;
2 lingurite sare;
Oregano.

pentru decorat:
salam, sunca, cascaval, ciuperci, masline, ketchup dulce si picant porumb dulce, ardei gras rosu.


Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).

Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, ciupercile si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.




Pofta Buna!

Comentarii