Pizza de casa
Aceasta
e reteta mea de pizza de casa. Imi place faptul ca la aceasta activitate
participa toata familia.
Acest
tip de aluat poate fi utilizat si pentru prepararea placintelor si tartelor.
Ingrediente:
pentru
aluat:
faina
cat cuprinde (aprox 500 g);
1 cub
mic de drojdie (25 g);
3
linguri ulei de masline;
400 ml
apa calduta;
2
lingurite sare;
Oregano.
pentru
decorat:
salam, sunca, cascaval, ciuperci, masline, ketchup dulce si picant porumb dulce, ardei gras rosu.
Mod de preparare:
Mai
intai pregatim aluatul:
Se
dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul
si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde
aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se
poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de
ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).
Intre
timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, ciupercile si
tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se intinde
aluatul pe masa presarata cu faina. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza
dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 20 de minute, la foc
mediu.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!