Rețete Pascale

Drob pascal


Drob pascal


Ingrediente:

500 g ficat de porc;
500 g pipote de pui;
1 morcov;
1 castron de pilaf;
Cateva frunze de ceapa verde;
marar si patrunjel;
3 oua crude pentru a lega compozitia;
3 linguri de ulei;
30 g unt;
100 g cascaval ras;
Condimente: sare si piper;
1 rosie decojita.

Portii: 10 (o cratita mare)

Mod de preparare:

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se lasa la racit.

Se maruntesc ficatul si pipotele cu ajutorul robotului de bucatarie.
Intr-un vas mare se amesteca ficatul, pipotele si morcovul cu pilaful. Eu am folosit un castron generos de pilaf. Ramane sa apreciati in functie de cantitatile dumneavoastra.


Acum putem adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si uleiul. Se bat bine ouale crude cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine.


Asezam amestecul intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu fasii subtiri de unt si felii de la o rosie decojita.

La final, se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.




Pofta Buna si Paste Fericit!



Comentarii