Spaghete cu chiftele marinate


Spaghete cu chiftele marinate

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit spaghete cu chiftele marinate si, la urma, le-am mai dat la cuptor un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele  si toata lumea sa fie incantata. Mi se par ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi.

Ingrediente:
Pentru chiftele:
aprox 300-350 g carne de porc tocata;
1 ou;
usturoi dupa gust;
verdeata;
1 morcov ras;
1 cartof ras;
Sare, piper, cimbru – dupa gust;
Faina.

Pentru sos:
2 cepe;
Cateva foi de dafin;
Cateva boabe de piper;
Sos de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.

In plus: cascaval ras si 350-400 g spaghete (sau orice alt tip de paste va plac)

Portii: 5

Mod de preparare:

Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata.

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se fierb spaghetele pentru 5-10 minute, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

Cat timp fierb spaghetele, putem sa incepem sa pregatim sosul: se calesc 2 cepe taiate marunt pana devin aurii, se adauga o cana de apa, boabe de piper, cateva foi de dafin si se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi se adauga si chiftelele, se mai fierb aprox 5 minute, se adauga sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana se ingroasa sosul sau pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc.


Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si chiftelele cu sos, se amesteca, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit.









Pofta Buna!

Comentarii