Spaghete cu chiftele marinate
Spaghete cu chiftele marinate
Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru
ca iubesc pastele, eu am pregatit spaghete cu chiftele marinate
si, la urma, le-am mai dat la cuptor un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate
aromele si toata lumea sa fie incantata.
Mi se par ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
aprox 300-350 g carne de porc tocata;
1 ou;
usturoi dupa gust;
verdeata;
1
morcov ras;
1
cartof ras;
Sare,
piper, cimbru – dupa gust;
Faina.
Pentru
sos:
2
cepe;
Cateva
foi de dafin;
Cateva
boabe de piper;
Sos de
rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
In plus: cascaval ras si 350-400 g spaghete (sau orice alt tip de paste va plac)
Portii: 5
Mod
de preparare:
Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un
vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul, condimentele,
cartoful ras, morcovul ras si verdeata.
Se
formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se
prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.
Se fierb spaghetele pentru 5-10 minute, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.
Cat timp fierb spaghetele, putem sa incepem sa pregatim
sosul: se calesc 2 cepe taiate marunt pana devin aurii, se adauga o cana de
apa, boabe de piper, cateva foi de dafin si se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi
se adauga si chiftelele, se mai fierb aprox 5 minute, se adauga sosul de rosii
sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana se ingroasa
sosul sau pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc.
Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si
chiftelele cu sos, se amesteca, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!