Rețete de Post

Plăcinte dulci sau sărate

Batoane cu cereale



Batoane cu cereale

Batoane cu cereale, susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere.

 

Timp de pregătire:  20min

Timp de coacere: 10 min

Porții: 8

 

Ingrediente:

100 g fulgi de grâu;

60 g fulgi de ovăz;

3 linguri seminţe de susan rumenite;

2 linguri stafide aurii;

Coajă de portocală şi de lămâie ţinute în zahăr la borcan;

100 g unt;

2 linguri zahăr;

2 linguri miere;

1 vârf de linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Poţi folosi cerealele preferate, eu am optat pentru fulgi de grâu şi de ovăz, care sunt uşor fade, de aceea am ales să le rumensc într-o tigaie împreună cu susanul, fără ulei. Astfel sunt mult mai gustoase.

Într-o crăticioară, pui pe foc mic untul cu zahărul, un praf de sare şi mierea şi le laşi până se topeşte zahărul, apoi dai de pe foc şi torni peste cereale.

Adaugi şi stafidele, coaja de portocală şi de lămâie, dar şi alte seminţe care îţi plac, amesteci şi torni într-o tavă, pe foaie de copt, într-un strat mai gros.

Dai la cuptor cam 10 minute, la foc potrivit. Laşi la răcit, apoi tai cu grijă batoanele.

 

Sugestie de servire:  Sunt uşor fărâmicioase, putând fi servite şi cu iaurt cremos. 


Poftă Bună!

Comentarii