Mancare de mazare cu porc, masline si taitei

Mancare de mazare cu porc, masline si taitei

O mancare satioasa de mazare cu porc, masline negre si taitei de casa.

Ingrediente:
400 g carne de porc;
2 cepe mari;
1 morcov ras;
500 g mazare;
masline negre dupa gust;
un varf de lingurita sare;
2 linguri de bulion;
Un castronel taitei de casa;

Mod de preparare:
Se rumeneste bine carnea de porc taiata bucatele mici in putin ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurioara si, in grasimea ramasa, se caleste ceapa si morcovul dat prin razatoarea mare, apoi se pune inapoi carnea si se acopera cu o cana cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se adauga mazarea, maslinele si se mai pune apa, ca sa fiarba bine.

Separat, se fierb taiteii in apa cu putina sare.

Cand mazarea si maslinele sunt fierte, se prepara sosul din 2 linguri de bulion desfacut in putina apa si se adauga si taiteii fierti. Dupa aprox 5 minute se ia focul.


Timp: apr
ox 1h
Portii: 4

Pofta Buna!

Comentarii