Omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval
Omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval
Pentru
o masa satioasa de pranz am pregatit omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval, alaturi de
salata de ardei copti.
Avem
nevoie de:
6 oua;
Sare dupa
gust;
Putina
verdeata (marar si patrunjel);
Cateva
felii de salam sasesc;
Putin cascaval
ras;
Pentru
salata de ardei copti:
8
ardei galbeni,
o
lingurita cu otet;
6
lingurite cu apa;
un
praf de sare
Mod
de preparare:
Se coc
ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte
intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a
se aburi si curata mai usor.
Se lasa
la racit.
Se
curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub jet de
apa, pentru ca isi pierd din aroma. Se ruleaza fasiile pachetele si se
aranjeaza intr-un castronel, se adauga sare, otet si apa.
Se sparg
toate ouale intr-un vas, se bat cu putina sare, se amesteca cu salamul (sau
sunca daca aveti) taiat bucatele, verdeata maruntita si cascavalul ras. Se toarna
cu polonicul intr-o tigaie antiaderenta din oua, pregatindu-le sub forma de
clatite. Mie, 6 oua imi ajung pentru 4 clatite.
Sugestie
de servire:
Mie imi place omleta alaturi de salata de ardei copti.
Timp: aprox 1h
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!