Prajitura cu branza si stafide

Prajitura cu branza, stafide si coaja de citrice

Ingrediente:
4 oua mari;
2 linguri zahar;
2 linguri zahar pudra vanilat;
un varf lingurita sare;
100 g branza rasa;
100 ml ulei;
4 linguri (cu varf) faina;
o lingurita praf de copt;
Stafide;
Coaja de portocala si de lamaie

Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile.
Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt.


Se obtine un aluat potrivit de moale, cremos, care se toarna intr-o tava de copt. Se presara stafidele si coaja de portocala si de lamaie.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau daca aveti masina de facut paine, setati 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.


Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Timp total: 50 min;
Portii: 8




Pofta Buna!



Comentarii