Tiramisu cu mirodenii, fara oua
Am
pregatit acest Tiramisu, dar fara oua, am mai adaugat stafide si coaja de
portocala si mi s-a parut mai gustos si mai aromat. De data aceasta l-am montat
intr-o forma rotunda si am facut ultimul strat din piscoturi, nu crema, o sa
vedeti ce aspect placut capata in sectiune.
Timp de
pregatire: 10 min
Timp de
gatire: 50 min
Portii:
15
Ingrediente:
Un
pachet mare de piscoturi (400 g);
200 ml
frisca lichida;
O
cutie de crema mascarpone (250 g);
3
linguri de zahar;
4
lingurite cafea macinata;
1
pliculet cafea solubila (Jacobs Velvet);
500 ml
apa;
pentru
ornat:
Cacao
neagra;
Zahar
colorat;
Coaja de
portocala, dupa gust,
Stafide,
dupa gust
Mod de
preparare:
Se
prepara cafeaua (eu am facut-o ceva mai slaba, de data aceasta, din 500 ml apa
si 3 lingurite cafea macinata) si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.
Se
bate frisca pana devine fina, matasoasa. Separat, intr-un vas adanc se amesteca
(cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o
lingurita de cafea macinata, cafeaua solubila. Se trec rapid piscoturile prin cafeaua strecurata,
nu le insiropati prea tare.
Intr-o
tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi,
apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si
stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa
il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.
Se
pudreaza cu cacao si zahar colorat. Se da la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!