Dulceata de smochine

Dulceata de smochine

Este sezonul smochinelor, asa ca am pregatit o dulceata de care sa ma bucur la iarna. Aceasta dulceata are o aroma speciala care mie imi place mult.

Ingrediente:
2 kg sau 30 de smochine,
600 g zahar,
3 pahare apa,
O jumatate de lamaie

Mod de preparare:
Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.


Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 10min
Timp de gatire: aprox 45min
Portii: 2 borcane mari si unul mic.






Pofta Buna!



Comentarii