Dulceata de smochine
Dulceata de smochine
Este sezonul smochinelor, asa ca am pregatit o dulceata de care sa ma bucur la iarna. Aceasta dulceata are o aroma speciala care mie imi place mult.
Ingrediente:
2 kg sau
30 de smochine,
600 g
zahar,
3
pahare apa,
O
jumatate de lamaie
Mod
de preparare:
Se
spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai
mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de
lamaie.
Intre
timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand
siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.
Se ia spuma
la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe
la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la
jumatate.
Se lasa
la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.
Timp
de pregatire: aprox 10min
Timp
de gatire: aprox 45min
Portii:
2 borcane mari si unul mic.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!