Gem de prune vinete
Gem de prune vinete
Am
pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si
dulci si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa
preferinte.
Ingrediente:
2 kg prune
vinete (cantarite fara samburi);
300 g
zahar (sau in functie de gust).
Mod
de preparare:
Se spala
prunele si li se scot samburii.
Se
taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.
Se presara
zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.
A doua
zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza
spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.
Se
toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa
ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.
Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane
mari si unul mic cu gem.
Timp de gatire: aprox 35min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!