Tarta cu mere
Tarta cu mere
Placintele
cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea
banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un
desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant,
se sfarama cand musti, dar in acelasi timp fraged. Si mi-am exersat cu ocazia
asta pe aluat si niste forme de patiserie cu model dantela si inimioare. Tarta a
iesit mai buna decat ma asteptam, chiar si asa simpla…
Ingrediente:
1
aluat foietaj,
4 mere
mari,
3
linguri zahar,
1
lingura zahar pudra vanilat,
O jumatate
de lingurita scortisoara,
pesmet,
optional: un ou sau apa cu zahar pentru uns
optional: un ou sau apa cu zahar pentru uns
Mod de preparare:
Se lasa
aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Se spala
merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara.
Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa
la racit.
Se intinde
usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti.
Intr-o
tava de tarta pregatita cu hartie de copt se asaza prima bucata de aluat, se
taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la
decorat.
Se presara
pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt.
Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat
care va fi capacul.
Se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu
forme de patiserie, dupa imaginatie.
Se poate unge cu ou sau cu apa si zahar.
Se coace,
la foc potrivit, cam 20-25 de minute.
Timp
total: aprox 40min.
Portii:
10
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!