Tort de biscuiti (2017)
Tort de biscuiti
Nu mai facusem de multa vreme un tort de biscuiti si tare mi-era
dor, asa ca am pregatit unul si desi multi pun tot felul de mirodenii doar la
salamul de biscuiti, mie imi place sa le folosesc si la tort :)
Ingrediente:
400 g
biscuiti populari;
lapte
rece;
1
lingura esenta de rom (sau dupa gust);
Un
pachet unt;
3
linguri zahar;
1
lingura zahar vanilat in casa;
3
linguri cacao neagra;
1
lingurita cafea;
pentru decor:
50 g
alune nesarate,
stafide
aurii,
coaja
de portocala si de lamaie
ciocolata
cu lapte si neagra
Mod
de preparare:
Se
maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra
fina, care se va folosi la decorat.
Se bate
cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua pana se obtine
o crema fina. Mie imi place sa pun si cafea, e mai gustoasa si mai putin
gretoasa.
Se
inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu esenta de rom si se asaza intr-un
prim strat pe platoul pe care eventual se poate pune o folie alimentara sau de
aluminiu pentru a-l inveli la final ca sa il protejeze de alte arome din
frigider. Apoi se alterneaza stratul de biscuiti cu crema de unt.
Biscuitii
populari sunt mai densi, mai tari, asa ca i-am tinut mai mult la inmuiat, si
chiar daca ia mai mult timp, prefer sa folosesc lapte rece in loc de lapte cald
pentru ca le evidentiaza aroma biscuitilor. De asemenea, eu prefer mai multe
randuri de biscuiti, iar stratul de crema nu il pun prea gros, ca sa nu fie
gretos. Eu folosesc de obicei cam 4-5 straturi de biscuiti (am folosit aprox
400 g biscuiti). Pe alocuri am pus si si stafide, coaja de portocala si de
lamaie peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare
decoreaza dupa gust :)
Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu alune
(eu nu am avut nuca macinata) si ciocolata rasa.
Timp: 45min
Portii:
12
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!