Vegeta de casa
Vegeta de casa
Amestec
de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele
sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut
foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din
copilarie…
Ingrediente:
8
morcovi,
3
radacini de patrunjel,
4 radacini de pastarnac,
1
ardei gras verde,
1
ardei gras galben,
1
ardei gras rosu
Mod
de preparare:
Se spala
legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt
cu ajutorul robotului de bucatarie).
Daca aveti
deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le
puteti pregati astfel:
Se intind
legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.
Verificati-le
des si amestecati in ele.
Cand exista
riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa
ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.
Eu le-am
uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.
Daca
aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.
Daca vi
se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!
Poate vi
se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult
volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.
Timp: 20min
pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!