Porc la grill cu mazăre, ochiuri românești și ardei copt
Porc la grill cu mazăre, ochiuri românești și ardei copt
Pentru o cină în familie, am pregătit carne de porc la
grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei
copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie
de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle
le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o
la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul
meniu.
Ingrediente:
800 g carne de porc;
Puţină sare;
Pentru garnitura de
mazăre:
300 g mazăre;
1 lingură ulei;
O linguriţă vegeta de casă;
Pentru ochiurile
romaneşti:
4 ouă;
Puţin unt slab;
1 lingură oţet;
1 praf de sare;
Mod de preparare:
Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul
de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se
găteşte până se pătrunde bine.
Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină
apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta
de casă şi se fierbe până se pătrunde.
Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară
mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să
fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul
să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se
pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi
se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.
Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la
congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi
le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.
Porţii: 4
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: 40min
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în
Bucătărie și publicată în nr. 2 din ianuarie 2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!