Rețete Pascale

Porc la grill cu mazăre, ochiuri românești și ardei copt

Porc la grill cu mazăre, ochiuri românești și ardei copt

Pentru o cină în familie, am pregătit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul meniu.

Ingrediente:
800 g carne de porc;
Puţină sare;

Pentru garnitura de mazăre:
300 g mazăre;
1 lingură ulei;
O linguriţă vegeta de casă;

Pentru ochiurile romaneşti:
4 ouă;
Puţin unt slab;
1 lingură oţet;
1 praf de sare;

Mod de preparare:
Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.

Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta de casă şi se fierbe până se pătrunde.

Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.

Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.

Porţii: 4
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: 40min



Poftă Bună!


Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 2 din ianuarie 2018.

Comentarii