Zacuscă de vinete şi ardei (2017)
Zacuscă de vinete şi
ardei
Zacuscă
din vinete, ardei gras roşu şi ceapă după reţeta mamei.
Ingrediente:
6 kg
vinete;
4 kg
ardei gras roşu;
1 kg ceapă;
700 ml
ulei;
400 ml
bulion
1.5 l apă;
4 linguriţe
sare;
5 foi de
dafin.
Mod
de preparare:
Se coc vinetele, se lasă
la scurs şi răcit, se curăţă.
Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc,
se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă,
apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor. Se lasă
la răcit şi se curăţă.
Se toaca vinetele ca la salata de
vinete, iar ardeii se taie cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte
într-o cratiţă mare (în care să încapă toate). Când ceapa devine aurie, se
adauga vinetele şi ardeii (care între timp şi-au lăsat mult suc). Se amestecă
mereu, să nu se lipească, se călesc bine, apoi se adaugă bulionul desfăcut într-un
litru şi jumătate de apă. Dacă aveţi suc de roşii, cu atât mai bine, îl puteţi
folosi în locul bulionului.
Se adauga sare fină, foi de dafin
şi alte mirodenii dacă vă plac, eu o prefer simplă. Se fierbe la foc mic şi se
gustă din când în când.
Este gata când se ridică
uleiul deasupra.
Se lasă un pic la răcorit,
se pune caldă în borcane şi se pun capacele.
Timp de pregătire: 3h;
Timp de fierbere: 45min
(în funcţie de cantităţile dvs);
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!