Friptură “pomana porcului”
Friptură “pomana
porcului”
Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în
stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă.
Ingrediente:
800 g carne de porc;
200 ml ulei;
250 ml vin alb;
apă;
Mirodenii după gust: sare, piper negru măcinat, câteva
foi de dafin şi cimbru mărunţit
Mod de preparare:
Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se
rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.
Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se
stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe
toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să
fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot
aşa până este bine făcută.
Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc
de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune
deloc apă, nici vin!
Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de
un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă
(sau murăturile preferate).
Timp total: aprox 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!