Sacul lui Moş Crăciun
Sacul lui Moş Crăciun
În aşteptarea
lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am
grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la
ceilalţi :)
Ingrediente:
1 cub
mic drojdie proaspătă,
făină
cât cuprinde,
1
linguriţă sare,
150 g
margarină,
Un pahar
borş,
3 mere,
O jumătate
de linguriţă scorţişoară,
Pesmet,
Un ou
pentru uns
Mod de preparare:
Se spală
merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o
crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se
lasă la răcit.
Între timp,
se pregăteşte aluatul: se amestecă
margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se
obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă
drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină
cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.
Se
întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.
Într-o
tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi
se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul
în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace,
la foc mediu, până se rumeneşte.
Timp
total: aprox 35min.
Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)
P.S.
Cizmuliţa din poză e făcută tot de mine, am “negociat” cu mama să-mi dea o vază-cizmuliţă
care îmi plăcea mult şi am pictat-o şi am pus grâu în ea. Sper să vă placă :)
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!