Prăjitură cu foi cu miere şi cremă cu smântână (Revelion 2018)
Prăjitură cu foi cu miere şi cremă cu smântână
Pentru Revelion am
pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data
aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr.
De asemenea, eu am
avut 2 tipuri de smântână, că aşa s-a nimerit, una de 10% grăsime, alta de 18%
grăsime. Alegeţi ce vă place sau ce folosiţi de obicei, însă vă pot spune că
smântâna de 18% grăsime a avut gust mai bun şi mai cremos, aşa că eu pe aceasta
aş recomanda-o.
Ingrediente:
pentru foi:
3 ouă;
3 linguri zahăr;
3 linguri miere;
150 ml ulei;
1 plic praf de copt;
450 g făină.
pentru crema:
400 g smântână 18%
grăsime;
3 linguri zahăr;
1 plic zahăr
vanilat Bourbon;
8 linguri nucă măcinată.
Mod de preparare:
Pentru foile cu
miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful
de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un
aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.
Aluatul se împarte în
3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu
grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la
foc mic aprox 7 minute.
Se pregătesc la fel
şi celelalte foi.
Sfat! Foile sunt gata
foarte repede. Ele trebuie să rămână albe ca să fie pufoase, aşadar aveţi grijă
să nu le uscaţi.
Se lasă la răcit.
Pentru crema de smântână:
se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.
Foile se
taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se
alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în
frigider până
la servire.
Timp total: aprox
1h
Porţii: 24
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată la Concursul „Rețete” din
revista „Click! Poftă Bună!” și publicată în nr. 12 din decembrie 2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!