Salată à la Ancutsa
Salată à la Ancutsa
Îmi plac mult salatele şi îmi
place să experimentez tot felul de ingrediente. Aceasta este cu fasole roşie,
varză albă, măsline, roşie, ardei kapia, ridichi, praz, piept de porc afumat şi brânză. Alături
de pâine turist sau o pâine ţărănească este foarte gustoasă şi săţioasă şi vă va da
energie în aceste zile de iarnă.
Ingrediente:
8 felii
de piept de porc afumat,
Câteva măsline
negre,
Câteva măsline
natural,
1 ardei
kapia,
1 roşie,
1 praz
mai mic,
1 legătură
ridichi,
100 g
fasole roşie (din cea la conservă);
Câteva felii
de brânză slabă de vaci,
Sare, oţet,
ulei după gust
Mod
de preparare:
Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu
foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai rumenit
pentru că astfel se mai topeşte grăsimea aceea. După preferinţe, îl puteţi
rumeni mai mult sau îl puteţi consuma ca atare.
Fasolea roşie se scurge de zeamă şi se clăteşte puţin în
apă rece.
Roşia, prazul şi ardeiul kapia se spală şi se taie
julienne. Varza albă se taie şi ea tot julienne, iar ridichiuţele, rondele subţiri.
Măslinele se curăţă de sâmburi sau le puteţi lăsa întregi.
Brânza şi pieptul de porc afumat se taie cubuleţe.
La final, se asezonează cu sare, oţet, apă şi ulei şi se
amestecă bine.
Timp: aprox
20 min
Porţii: 4
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!