Salată à la Ancutsa

Salată à la Ancutsa

Îmi plac mult salatele şi îmi place să experimentez tot felul de ingrediente. Aceasta este cu fasole roşie, varză albă, măsline, roşie, ardei kapia, ridichi, praz, piept de porc afumat şi brânză. Alături de pâine turist sau o pâine ţărănească este foarte gustoasă şi săţioasă şi vă va da energie în aceste zile de iarnă.

Ingrediente:
8 felii de piept de porc afumat,
Câteva măsline negre,
Câteva măsline natural,
1 ardei kapia,
1 roşie,
1 praz mai mic,
1 legătură ridichi,
100 g fasole roşie (din cea la conservă);
Câteva felii de brânză slabă de vaci,
Sare, oţet, ulei după gust

Mod de preparare:
Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai rumenit pentru că astfel se mai topeşte grăsimea aceea. După preferinţe, îl puteţi rumeni mai mult sau îl puteţi consuma ca atare.
Fasolea roşie se scurge de zeamă şi se clăteşte puţin în apă rece.
Roşia, prazul şi ardeiul kapia se spală şi se taie julienne. Varza albă se taie şi ea tot julienne, iar ridichiuţele, rondele subţiri.
Măslinele se curăţă de sâmburi sau le puteţi lăsa întregi.
Brânza şi pieptul de porc afumat se taie cubuleţe.
La final, se asezonează cu sare, oţet, apă şi ulei şi se amestecă bine.

Timp: aprox 20 min
Porţii: 4



Poftă bună!



Comentarii