Şniţele cu cartofi copţi şi şuncă ţărănească
Şniţele cu cartofi copţi
şi şuncă ţărănească
Şniţelele sunt preferatele mele. Îmi
place să le servesc alături de risotto sau cartofi la cuptor cu mirodenii, unt şi
caşcaval. De data aceasta am avut şi nişte şuncă ţărănească, prea puţină ca să
pregătesc ceva din ea, aşa că am adăugat-o peste cartofi. Dacă mai am şi salată
de sfeclă în frigider, e perfect pentru mine şi ai mei :)
Ingrediente:
8 felii cotlet de porc;
2 ouă bătute bine;
1 tavă cu pesmet amestecat cu faină;
6 cartofi;
Câteva felii de şuncă ţărănească;
Mirodeniile preferate (sare, piper etc)
50 g unt;
100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă
cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se
scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Se adaugă
printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum vă
place.
Se presară
mirodeniile preferate. Se adaugă
şi fâşii de unt, caşcaval ras şi se dă tava la cuptor până se rumenesc toate.
Între timp,
se bat feliile de cotlet de porc cu ciocănelul de şniţele.
De obicei
se dau prin făină, ou, apoi pesmet, dar mie îmi place să le tăvălesc bine mai întâi
prin ouăle bătute, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă. Se prăjesc
şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.
Timp total: aprox 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!