Tarta de Primavara
Tartă de Primăvară
Tartă de
primăvară cu brânză, piept de porc, frunze de ceapă verde, ouă şi roşii
Ingrediente:
Pentru
aluat:
260 g făină,
50 g unt
sau margarină,
1
linguriţă praf de copt,
1 jumătate
de linguriţă sare,
1 ou,
2
linguri borş,
1 lingură
smântână,
Pentru
umplutură:
200 g
brânză de vacă,
2 ouă,
Câteva
frunze de ceapă verde,
Câteva
fire de mărar,
Sare
după gust,
10 felii
piept de porc afumat,
Câteva
roşii,
În plus:
1 ou,
2
linguri smântână,
100 ml
lapte,
100 g
caşcaval ras
Mod de preparare:
Pentru
aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se
adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi
se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a
obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se
rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează
din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace,
la foc mediu, 5 minute.
Pentru umplutură:
se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt,
ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept
de porc se taie în fâşii subţiri.
Se
scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept
de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.
Pentru
sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se
toarnă peste tartă.
Se
presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se
rumeneşte.
Timp de
pregătire: aprox 10min
Timp de
coacere: aprox 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în
Bucătărie și publicată în nr. 4 din martie 2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!