Rulada Eclipse
Ruladă Eclipse
Săptămâna
trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul
acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt
interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb
decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată
cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în
timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.
Ingrediente:
Pentru ruladă:
5 ouă,
5 ouă,
un vârf
linguriţă sare,
1
lingură zeamă de lămâie,
5
linguri zahăr,
150 ml
ulei,
3
linguri apă fierbinte,
5
linguri de făină,
un plic
praf de copt Dr. Oetker,
1
lingură cacao Dr. Oetker,
Pentru
crema cu alune de pădure:
150
frişcă lichidă,
O
lingură lapte,
100 g
ciocolată albă,
2
linguri alune de pădure,
Pentru
crema de ciocolată cu lapte:
150
frişcă lichidă,
O
lingură lapte,
100 g
ciocolată cu lapte
Pentru decor:
Puţină ciocolată
cu lapte pentru răzuit
Mod de preparare:
Rulada:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.
Compoziţia
obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă
împreună cu o lingură de cacao.
Se coace
mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se
usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează
la fel cu foaia de cacao.
Se lasă
la răcit.
Foaia neagră
va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de
soare.
Se pregătesc cremele.
Se bate
toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.
Separat,
într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând
mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin
lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu
frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel
de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure
rumenite şi măcinate şi se amestecă.
Montare şi decor:
Pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă.
Se acoperă cu crema de
alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de
ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.
Se dă la
frigider până la servire.
Timp de
coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar
depinde de aragazul fiecăruia)
Timp de
pregătire: 1h
Porţii: 10
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!