Ouă cu maioneză şi mărar
Când ne
rămân ouă vopsite de la Paște, le transformăm într-un aperitiv gustos: ouă frecate
cu muștar și umplute cu maioneză.
Timp
total de prepare: aprox 15 min
Porţii:
4 / mai multe
Ingrediente:
ouă fierte;
Gălbenuşul
unui ou crud;
zeama de
la o jumătate de lămâie;
1
lingură muştar;
Sare şi
piper negru măcinat;
puţin
ulei;
puţin
oţet ;
o
lingură apă;
câteva
fire de mărar;
măsline
kalamata, pentru decor
Mod de
preparare:
Scoţi
din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei.
Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.
Folosești
ouăle rămase de la Paște, le cureți şi le tai în jumătăţi.
Pentru
umplutură: fărâmițezi toate gălbenuşurile fierte, le amesteci împreună cu
muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Vei obţine o maioneză mai groasă, ca o pastă, peste care picuri uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel
până devine cremoasă şi consistentă. Prepară atâta maioneză câtă doreşti.
Umpli albuşurile
cu maioneză, având grijă să păstrezi cam două linguri şi pentru sos. Aşezi
ouăle pe un platou.
Pentru
sos: maioneza rămasă o subţiezi cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet,
amestecând bine.
Torni sosul peste ouă, decorezi cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!