Clatite cu dulceata de trandafiri
Clătite cu dulceaţă de trandafiri
Weekend-ul trecut le-am promis alor mei că le pregătesc nişte clătite
pufoase. Le-am umplut cu dulceaţă de trandafiri, care are un parfum anume şi o
aromă delicată.
Ingrediente:
2 ouă,
Un praf
de sare,
150 ml
lapte (rece),
190 ml apă
minerală,
225 g făină
(aprox 9 linguri pline),
5 g praf
de copt (jumătate de plic),
Dulceaţă
de trandafiri
Mod
de preparare:
Se bat
ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina,
amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.
Se toarnă
câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată încinsă, pe care la
prima clătită trebuie să punem una-două picături de ulei. Se rumeneşte uşor pe
fiecare parte.
Se lasă la răcit şi se umple cu dulceaţă de trandafiri.
Din ingdredientele
de mai sus se obţin porţii pentru 4 persoane: 8 clătite mari sau 16 mici
(tigaie de 25cm)
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!