Foietaj cu brânză dulce şi jeleu de căpşuni
Foietaj cu brânză dulce şi jeleu de căpşuni
Prăjitură
cu aluat foietaj, cremă cu brânză dulce, ciocolată albă şi amăruie şi decorată
cu jeleu de căpşuni
Ingrediente:
200 g
aluat foietaj,
Pentru
cremă:
215 g
brânză dulce,
170 g
frişcă lichidă,
40 g ciocolată
albă,
40 g
ciocolată amăruie,
4 g
(jumătate de plic) zahăr vanilat Bourbon,
Pentru
jeleu:
200 g
căpşuni,
45 g
zahăr,
150 ml
apă,
1 plic
gelatină
Mod de
preparare:
Se aduce
aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc
la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.
Pentru
jeleu: se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece, maxim 10 minute.
Între
timp, se pun pe foc mic, într-o crăticioară, căpşunile spălate şi tăiate cu
zahărul şi 50 ml apă. Se fierb până se încheagă uşor şi mai scade un pic. Eu
l-am preferat cu tot cu pulpă, însă dacă doriţi, îl puteţi strecura. Se lasă la
răcit un pic şi se opresc câteva pentru decor, iar restul se pasează la blender.
Se
adaugă gelatina peste amestecul de căpşuni, se omogenizează şi se toarnă într-o
tavă de chec pregătită cu folie alimentară
Pentru
cremă: se încălzeşte frişca lichidă (având grijă să nu fiarbă, ci atât cât să
frigă la deget), se adaugă ciocolata albă ruptă bucăţele, se amestecă până se
dizolvă şi se dă la frigider până se răceşte bine. Se bate apoi cu mixerul până
devine pufoasă, consistentă, dar nu tare. Din aceasta, se dă deoparte o treime
pentru decor.
Se
amestecă brânza dulce cu cele două treimi din crema ganache albă pregătită
anterior, cu ciocolata amăruie topită şi zahărul vanilat Bourbon.
Pentru
asamblare şi decor: se taie fiecare foietaj, în câte două foi, se adaugă crema
cu un pos de ornat, se pune capacul, se unge cu crema ganache albă păstrată
deoparte, se adaugă jeleul tăiat tot dreptunghiuri, se decorează cu căpşuni şi ganachul
alb rămas.
Timp de
pregătire: 1h
Timp de
coacere: 20min
Porţii: 5
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în
Bucătărie și publicată în nr. 7 din iunie 2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!