Ruladă din cotlet de porc
Ruladă din cotlet de porc
Ruladă din cotlet de porc cu şuncă ţărănească, brânză de burduf şi cârnaţi
cabanos, alături de cartofi, la cuptor.
Ingrediente:
500 g cotlet de porc,
200 g şuncă ţărănească,
2 cârnaţi cabanos,
100 g brânză de burduf,
Mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, rozmarin
după gust,
500 g cartofi noi,
1 morcov,
2 pahare apă
Mod de preparare:
Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru
a-i mări supafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în
două părţi. Se umple cu şunca ţărănească tăiată felii, cârnaţii cabanos tăiaţi
în jumătăţi. Se pune din loc în loc brânză de burduf şi se rulează cu grijă. Se
unge cu ulei şi cu mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce şi rozmarin.
Se aşază ruladele într-o tavă cu un strat subţire de
ulei, se adaugă două pahare cu apă, se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc
mediu, cam 15 minute. Apoi se scoate tava pentru a adăuga pe lângă carne şi morcovul
tăiat rondele şi cartofii noi, spălaţi bine, nedecojiţi, doar tăiaţi în
jumătăţi. Se dă tava înapoi la cuptor, aprox o oră sau până se rumeneşte bine.
Timp de pregătire: 15min
Timp de coacere: aprox 1h 15min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!