Ruladă din cotlet de porc


Ruladă din cotlet de porc

Ruladă din cotlet de porc cu şuncă ţărănească, brânză de burduf şi cârnaţi cabanos, alături de cartofi, la cuptor.

Ingrediente:
500 g cotlet de porc,
200 g şuncă ţărănească,
2 cârnaţi cabanos,
100 g brânză de burduf,
Mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, rozmarin după gust,
500 g cartofi noi,
1 morcov,
2 pahare apă

Mod de preparare:
Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca ţărănească tăiată felii, cârnaţii cabanos tăiaţi în jumătăţi. Se pune din loc în loc brânză de burduf şi se rulează cu grijă. Se unge cu ulei şi cu mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce şi rozmarin.
Se aşază ruladele într-o tavă cu un strat subţire de ulei, se adaugă două pahare cu apă, se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 15 minute. Apoi se scoate tava pentru a adăuga pe lângă carne şi morcovul tăiat rondele şi cartofii noi, spălaţi bine, nedecojiţi, doar tăiaţi în jumătăţi. Se dă tava înapoi la cuptor, aprox o oră sau până se rumeneşte bine.



Timp de pregătire: 15min
Timp de coacere: aprox 1h 15min
Porţii: 8







Poftă Bună!


Comentarii