Tort cu cremă de unt și alune de pădure, cireșe şi căpșuni
Tort cu cremă de unt și alune de pădure, cireșe şi căpșuni
Pentru aniversarea surorii mele, am pregătit un tort cu blat de
nucă, cremă de alune de pădure, îmbrăcat în frişcă, ornat cu cireşe şi căpşuni.
Porţii:
15
Timp de
pregătire: 2 h
Timp de
coacere: 35 min
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
6 ouă;
un vârf
linguriţă sare;
4
linguri zahăr;
un plic
praf de copt;
7
linguri nucă măcinată;
3
linguri făină;
pentru crema de alune de pădure:
200 g
unt;
4
linguri zahăr;
O linguriţă
zahăr vanilat Bourbon;
Un praf
de sare;
2
linguri cacao;
2
linguri alune de pădure rumenite şi măcinate;
pentru sirop avem
nevoie de:
apă 400
ml;
2
linguri zahăr;
o
linguriţă esenţă de rom;
pentru ornat avem
nevoie de:
200 ml frişcă
lichidă;
câteva cireşe
şi căpşuni;
puţină
ciocolată albă;
flori de
napolitană
Mod
de preparare:
Înainte de
a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am
dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să
se întărească ciocolata.
Blatul:
Se bat
spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat
gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine.
Se transferă
într-o formă rotundă pregătită
cu foaie de copt şi se coace la foc mediu, aprox 35 de minute. Se lasă la
răcit.
Siropul:
Se prepară
siropul din apă cu zahar, iar după ce se ia focul, se adaugă esenţă de rom. Se
lasă la răcit.
Pentru cremă: se amestecă bine cu mixerul untul
cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare, cacaoa şi alunele de pădure
rumenite şi măcinate.
Decorul:
Se taie
tortul în două foi şi se însiropează.
Frişca
lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă şi suficient de consistentă
pentru ornat.
Se umple
tortul cu crema de unt, se îmbracă în frişcă.
Se ornează cu frişcă, fructe şi
flori de napolitană. Se dă la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!