Sfaturi si trucuri

 
Bun gasit la sectiunea Sfaturi si Trucuri!

De multe ori suntem in pana de idei atunci cand trebuie sa aranjam cat mai frumos o masa festiva, mai ales cand nu dispunem de resurse financiare sau avem prea putin timp la dispozitie. M-am gandit sa impartasesc cu voi cateva idei, pentru a va veni in ajutor...




Cum putem crea platouri festive din ingrediente simple

Atunci cand avem la indemana doar legume sau ingrediente precum: oua, ardei, ceapa, branza, masline, castraveti, rosii, ridichi, telina, putem experimenta astfel:
Pregatim un bol mic sau mediu cu telina cu maioneza, pe care il putem orna cu cateva fire de patrunjel sau felii de masline.
De asemenea, putem fierbe cateva oua si apoi sa le taiem in jumatati, iar galbenusurile se freaca cu 2 lingurite de mustar, putina sare si piper, apoi cu aceasta umplutura se orneaza albusurile.
In continuare pregatim o crema de branza amestecata cu unt si ceapa tocata marunt, iar cu aceasta crema umplem cativa ardei si cateva rosii.
Capacele rosiilor le punem peste umplutura, apoi strecuram sub ele cateva felii de castravete taiate foarte subtire cu ajutorul feliatorului de legume.
In mijlocul platoului vor trona ouale umplute, iar pe margine se vor intercala felii de rosii cu felii de ardei gras umplut cu branza pentru un contrast cromatic placut.
La final, decoram cu masline si felii de ridichi si iata cum din legume simple putem crea platouri nu doar gustoase, dar si frumoase.


Alte propuneri:








 Puteti vedea reteta pentru un Platou Rustic aici:


Pofta Buna!

Comentarii